Reprezentantii CNPF au participat la cel mai mare eveniment european dedicat asigurarilor

Delegatia Comisiei Nationale a Pietei Financiara (CNPF) din Republica Moldova, condusa de vicepresedintele Adrian GHEORGHITA, a participat la cea de-a XXIII-a editie a Forumului International Asigurari-Reasigurari (FIAR), care s-a desfasurat, in perioada 22-24 mai 2022, la Bucuresti. Evenimentul de anvergura in industria de asigurari din Europa Centrala si de Est, organizat de XPRIMM, reuneste peste 250 de profesionisti din domeniul (re)asigurarilor, reprezentanti ai companiilor de brokeraj, membri ai autoritatilor si asociatiilor de profil, dar si specialisti din domenii conexe, de talie nationala si internationala.


Timp de trei zile, participantii au avut ocazia sa asiste la ateliere de specialitate si evenimente de socializare ce s-au desfasurat intr-un format interactiv, dinamic si cu un continut axat pe patru subiecte de actualitate: Tendinte in Asigurari, “Asigurari Auto“, “Brokerajul in Asigurari” si “Asigurari de Sanatate“. In cadrul Conferintei dedicate tendintelor in asigurari, Vicepresedintele CNPF, Adrian GHEORGHITA, in calitate de invitat de onoare, a sustinut o prezentare despre piata asigurarilor din Republica Moldova si provocarile cu care se confrunta aceasta.


Principalele aspecte mentionate au vizat structura pietei de asigurari din Moldova, evolutiile inregistrate si noile reglementari legislative care vor intra in vigoare incepand cu 01 ianuarie 2023. De asemenea, Adrian Gheorghita a precizat ca piata de asigurari este dominata de segmentul asigurarilor generale, care are o pondere de 95% si doar 5% revenind asigurarilor de viata. Referindu-se la clasele de asigurare, vicepresedintele CNPF a mentionat ca asigurarile auto detin peste 70% din piata.
In cadrul vizitei la Bucuresti, delegatia CNPF a avut o intrevedere si cu reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania, discutiile axandu-se pe intensificarea colaborarii bilaterale, schimbul de experienta si incluziunea financiara.
Nota: Forumul International Asigurari-Reasigurari reprezinta cel mai important eveniment european de primavara dedicat asigurarilor, reasigurarilor si pensiilor private, cu o traditie de peste 20 de ani.

Sursa https://www.xprimm.md/