25 de cele mai recomandate locuri de vizitat în Barcelona.

Doar Londra, Parisul și Roma atrag mai mulți turiști în Europa decât captivanta Barcelona, capitala regiunii Cataloniei și fosta casă a legendarului arhitect Antoni Gaudí (1852-1926). În afară de minunata arhitectură gotică și modernistă catalană, muzee și galerii internațional renumite, restaurante sofisticate, un site al Jocurilor Olimpice și unele dintre cele mai bune plaje de oraș din lume sunt doar câteva dintre comorile pe care le puteți găsi în jurul umbrei acestei destinații magice. Omnis vă aduce cele mai bune locuri de vizitat în Barcelona și cinci comori bonus ascunse, nu uitați să vă asigurați înainte de plecare ca să evitați evenimente neprevăzute care să vă strice vacanța. Am creat o hartă care te v-a ajuta să vezi amplasarea tuturor locațiilor din articol, astfel o să poți planifica vizitele mai eficient. Pentru planificarea unui city break de neuitat citește articolul nostru: Cum să planifici un city break de neuitat.

Sagrada Família – cele mai bune locuri de vizitat în Barcelona

Antoni Gaudí domnește peste Barcelona, cu mai multe din creațiile sale arhitecturale de minți îndoite fiind listate ca site-uri ale patrimoniului mondial UNESCO. Poate că nimic nu simbolizează mai bine creierul strălucit și imaginația fără margini a arhitectului decât impunătoarea Sagrada Família (uneori numită Catedrala Gaudí), faimoasă pentru faptul că a rămas neterminată de aproape un secol și jumătate, cât și pentru măreția sa înălțătoare. Construcția celei mai vizitate – și iconice – structuri a Spaniei a început în 1882 și este programată să fie finalizată în 2026, finanțată în principal de donatori privați. Cea mai înaltă dintre cele 18 turnuri ale bazilicii va ajunge la 170m, fațadele sale încântător împodobite cu imagini religioase care povestesc viața lui Hristos. În interior, stâlpii impunători ca trunchiurile de copac creează un sentiment aproape de pădure.


Casa Batlló

Un alt sit UNESCO de la Gaudí, Casa Batlló prezintă arhitectul la apogeul puterilor sale. Gaudí a fost comisionat să împodobească acest bloc de apartamente între 1904-06, fapt pe care l-a făcut prin stropirea de mozaicuri colorate pe exterior, rezultând un monument care pare ridicat drept din povești. Interpretările variază în ceea ce privește semnificația designului, deși mulți își doresc să creadă că îl onorează pe povestea sfântului patron al Cataloniei, care învinge balaurul, St Jordi. Scara interioară imită vertebrele mamiferelor, completată de flourishes interioare tematice oceane.


Las Ramblas – cele mai bune locuri de vizitat în Barcelona

Arterele principale ale orașului și măduva sa vitală, vivacele La Ramblas (uneori numite La Rambla) este o rută legendară care se îndreaptă spre sud de la Plaça de Catalunya la Port Vell, lângă terminalul principal de feribot. Traseul de 1,2 km (0,7 mi) trece prin Barri Gòtic (Cartierul Gotic) și multe dintre cele mai bune atracții ale Barcelonei, dar datorită lucrărilor de artă împodobite ale arhitecturii, buskerilor și artiștilor de stradă, plimbarea pe acesta a devenit o atracție în sine. Unul dintre cele mai bune locuri de observat oameni din Europa, cu nici două plimbări pe aceasta fiind la fel.


Font de Canaletes

Un alt punct culminant al Las Ramblas (dar în același timp un fel de comoară ascunsă, deoarece mulți oameni trec pe lângă ea fără să-i dea atenție!) este Font de Canaletes, un stâlp de iluminat decorativ-cum-fântână de băut care servește drept punct focal pentru fanii fotbalului după victoriile Barcelonei. Alte tradiții și superstiții includ băutul din ea vă va asigura că veți reveni la Barcelona și că pentru a fi un adevărat nativ al Barcelonei trebuie să-ți potolești setea acolo.


Muzeul Picasso

Muzeul Picasso, sau Muzeul Picasso, găzduiește una dintre cele mai mari și mai impresionante colecții de lucrări ale renumitului artist spaniol Pablo Picasso, care, ca tânăr, a studiat la Barcelona în jurul începutului secolului al XX-lea. Bazat în Vechiul Oraș al Barcelonei, colecția muzicii Picasso de peste 4.300 de lucrări va fi deosebit de atractivă pentru cei interesați de perioada mai timpurie a carierei artistului, datorită lucrărilor substanțiale precum Primul Comuniune și Știința și Caritate, precum și informații referitoare la legăturile lui Picasso cu Barcelona și cum trăirea acolo l-a modelat lumea și viziunile sale artistice.


La Boqueria

Piața ”La Boqueria”

Poziționat pe Las Ramblas, La Boqueria este cea mai faimoasă piață din Barcelona – și poate chiar din Spania – unde aerul este plin cu mirosul de olive, carne afumată, pâine proaspăt scoasă din cuptor și cele mai fine brânzeturi europene. Cunoscut formal ca Piața Sant Josep, gălăgia de tarabe agitată servește orașul din mijlocul secolului al XIX-lea. Părțile nu sunt pentru cei sensibili, însă tarabele cu carne sunt destul de grafice cu diferite părți ale corpului animalelor pe care unii nu sunt obișnuiți să le vadă, dar măcar nimic nu se risipește.


La Seu

Se credea că Barcelona a fost fondată de zeul antic Hercule – și mult din arhitectură pare să aibă o atingere divină, în special catedrala sa principală, La Seu. Creațiile lui Gaudí – în special catedrala sa “Sagrada Familia” – fură majoritatea titlurilor, dar La Seu este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii gotice din Spania. Construit pe un vechi site de templu roman, a avut mai multe re-imaginări în timpul istoriei sale de 600 de ani și acum se laudă cu trei navi, cripta Sfânta Eulalia (o tânără femeie creștină torturată până la moarte în secolul al IV-lea) și un acoperiș de unde se poate vedea în detaliu turnurile sale și o parte din oraș.


Park Güell – cele mai bune locuri de vizitat în Barcelona

Un tărâm al minunilor din minunata minte a lui Gaudí, Park Güell i-a permis imaginației sale să se dezlănțuie. Arhitectul a supravegheat proiectarea, planificarea și construirea sitului de 17 ha (42 ac.) timp de 14 ani, începând din 1900. Considerat unul dintre cele mai bune parcuri publice din lume, cel mai important spațiu verde al Barcelonei găzduiește stejari, pinii și măslinii, precum și grădini de flori și ierburi, alături de sculpturi și structuri împodobite cu mozaic care iau ca punct de plecare peisajul natural.


Muzeul Național de Artă al Cataloniei

Frumosul Muzeul Național de Artă al Cataloniei (sau Catalan Museu Nacional d’Art de Catalunya) oferă o vedere spectaculoasă asupra orașului și găzduiește o colecție care se întinde pe o perioadă de 1.000 de ani, inclusiv romanic, renascentist și modern de la artiști ca El Greco, Dalí și Picasso. Din piața exterioară, există o vedere uimitoare asupra întinderii orașului de dedesubt.


Grădina Botanică din Barcelona

Grădina Botanică din Barcelona – sau Jardí Botànic de Barcelona – este un alt spațiu verde important al orașului, aceasta izvorând din solurile ridicate ale Parcului Montjuïc. În jur de 1.500 de specii de plante cresc din cele 14 ha (35 ac.) Chiar și aceasta este împărțită în zone din întreaga lume cu climat mediteranean, precum Chile, Australia de Sud și Africa de Sud (precum și Mediterana, în mod evident). Pe lângă faptul că este o atracție turistică, grădina servește ca proiect de conservare și cercetare și oferă o vedere minunată asupra Barcelonei.


Casa Milà

Cunoscut și sub numele de La Pedrera (care se traduce ca “casa de carieră”), Casa Milà, înscrisă în patrimoniul UNESCO, a fost ultima lucrare a lui Gaudí înainte să se concentreze asupra Sagrada Familia. Arhitectura ciudată – un alt bloc de apartamente – arată ca și cum ar fi fost aproape scobită dintr-o monolit de piatră, cu locuințe caverne-like încastrate într-o fațadă deliberat lipsită de culoare pentru a-i conferi un aspect mai organic. Starea naturală continuă în interior, cu aproape nici unghi drept, în timp ce pe acoperiș, căminele asemănătoare figurilor ca cavalerii medievali continuă să observe.


Nau Bostik

Pentru ceva complet diferit, Nau Bostik este o galerie ca nici una alta din Barcelona. In loc să afișeze cei mai mari pictori și sculptori din istorie, aceasta prezintă cei mai buni artiști de graffiti și de stradă din Barcelona. Amplasat în și în jurul unei vechi fabrici, orice spațiu disponibil servește ca pânză pentru artiști să-și facă treaba. Există câteva secțiuni dedicate lucrărilor permanente, iar vizitele regulate ale tarabelor vintage și alimentare și ale interpretilor muzicali aduc un plus.


Fundació Joan Miró

Amplasat într-un peisaj montan, Fundació Joan Miró este un muzeu care îl onorează pe pictorul, sculptorul și ceramicistul născut în Barcelona, Joan Miró, faimos pentru lucrările sale surrealiste, fauviste și expresioniste. Clădirea albă izbitoare, proiectată de arhitectul Josep Lluís Sert, cu contribuția prietenului său bun Miró, adăpostește peste 10.000 de lucrări ale artistului, cu terasa acoperișului împrăștiată cu sculpturile sale și oferind o altă vedere minunată asupra Barcelonei.


Muzeul de Artă Contemporană din Barcelona

Muzeul de Artă Contemporană din Barcelona (MACBA) găzduiește expoziții permanente și în mișcare ale artiștilor spanioli și internaționali – inclusiv sculptori și cineaști – cu accent pe lucrări din mijlocul secolului al XX-lea înainte. Vizitarea expozițiilor durează în general trei până la șase luni, iar colecția permanentă a muzeului include lucrări de la Anish Kapoor, Keith Haring și Andy Warhol. Un must pentru orice listă a celor mai bune din Barcelona.


Font Màgica de Montjuïc – Cele mai bune locuri de vizitat în Barcelona

Cu spectaculosul Muzeu Național de Artă pe o parte și orașul strălucitor al Barcelonei pe cealaltă parte, asigurați-vă că există suficientă putere de baterie în telefon sau cameră pentru a captura afișajele serii ale Font Màgica de Montjuïc (Fântâna Magică de Montjuïc). Datorită mii de tuburi și becuri ascunse, jeturi și stropi colorați de apă dansează în ritmul melodiilor care variază de la muzică clasică la rock clasic.


Parcul Olimpic din Barcelona

Au fost puține reclame mai bune pentru minunea Barcelonei decât găzduirea orașului a Jocurilor Olimpice din 1992, iar complexul rămâne deschis pentru vizitatori și astăzi. Centrat în jurul stadionului olimpic iconic (construit inițial în anii 1920, la acea vreme unul dintre cele mai mari din lume), Parcul Olimpic din Barcelona (uneori numit inelul olimpic) cuprinde de asemenea Palau Sant Jordi, o arenă de sport indoor proiectată de arhitectul japonez Arata Isozaki, și turnul alb strălucitor noduros de comunicații de 136 m (446 ft) care a fost folosit pentru a transmite copertura jocurilor.


Camp Nou

Într-un oraș inundat de locuri de închinare uimitoare, poate că niciun altul nu inspiră o fervețeală atât de mare ca catedrala fotbalistică a lui Camp Nou, casa echipei de fotbal Barcelona. Gazonul sacru a fost încununat de unii dintre cei mai mari jucători din istorie, precum Johan Cruyff, Diego Maradona și Lionel Messi, în timp ce stadionul cu capacitatea de 100.000 de locuri creează una dintre cele mai fine atmosfere din sport. Vizitele ghidate oferă o privire în funcționarea internă a acestui club istoric atât pe teren cât și în afara lui, cu ajutorul muzeului său de ultimă generație.


Tibidabo

Luați o pauză bine meritată de la toată arta, arhitectura și cultura și obțineți o înțepătură de adrenalină în schimb la parcul tematic Tibidabo. Dar, bineînțeles, fiind Barcelona, încă este o frumusețe, fiind unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume (a fost deschis în 1901) cu atracții moderne și retro precum un rollercoaster, roata ferris și un simulator de zbor. Poziționat în vârful celui mai înalt deal din Barcelona la 512 m (1.680 ft), vederile nu sunt rele, iar ca bonus, călătoriți cu un tren de cale ferată pentru a ajunge acolo.


Gran Teatre del Liceu

Unul dintre cele mai vechi teatre de operă din Europa, Gran Teatre del Liceu, construit în 1847 pe Las Ramblas, găzduiește opere, balete și concerte de muzică clasică. Pentru cei care nu reușesc să-și sincronizeze călătoria atunci când este un spectacol, vizitele ghidate îi conduc pe vizitatori prin impunătorul edificiu catalan de artă nouă, decorat cu lucrări de artă originale și mobilă antică.


La Barceloneta

Un cartier de pescuit poziționat pe o fâșie triunghiulară, La Barceloneta însorită este acum o mare atracție turistic datorită bogăției sale de baruri și restaurante care privesc nisipurile aurii. Îndepărtându-se de apă, străzile și aleile pitorești de secole găzduiesc boutique-uri și restaurante cu produse de mare, în timp ce turnul cu ceas, fost far, este cea mai veche structură a La Barceloneta.


Biserica Santa Maria del Mar

Biserica Santa Maria del Mar este cunoscută local ca “biserica săracilor” și este considerată cea mai impresionantă biserică gotică din Barcelona. Interiorul clădirii din secolul al XIV-lea, care se întinde pe trei nave, este pur și simplu uimitor, iar plafonul pare că ajunge până în ceruri și este susținut de pilaștri masivi de piatră și parțial iluminat de raze care se strecoară prin vitralii, în timp ce acoperișul permite o priveliște la 360 de grade asupra orașului. Această biserică a supraviețuit unui incendiu masiv și unui cutremur.

Parcul Labirintului Horta

Parcul Labirintului Horta este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Barcelona care nu implică admirarea arhitecturii, deşi există totuşi o mulţime de elemente de design de care să te minunezi în Parcul Labirintului Horta, cel mai evident fiind labirintul, care este realizat din plante de chiparos. Clasat ca un muzeu de grădină, Parcul Labirintului Horta este parte neoclasică, parte romantică, cu o varietate de vegetaţie regională şi internaţională întreruptă de elemente precum temple cu coloane din Toscana, fântâni şi pavilioane.

Palo Market Fest

Palo Market Fest este un târg care izvorăște din un depozit abandonat în cel mai trendy cartier al Barcelonei, Poblenou. Acesta este plin de tarabe care acoperă totul, de la mâncare la modă și flori. Faceți cumpărături fără vină pentru produse realizate în mod sustenabil de talent local. Și dacă asta nu e de ajuns, veți fi serenadați de muzicieni și DJ. Singurul problemă este că funcționează numai în primul weekend al fiecărei luni.


Biserica Colònia Güell 

Biserica Colònia Güell este altă capodoperă nefinalizată a lui Gaudí – și una dintre puținele sale structuri religioase deși era un om credincios – Biserica Colònia Güell, uneori cunoscută sub numele de Crypt, este faimoasă pentru ferestrele sale de sticlă colorată și unghiuri ciudate create de stâlpii înclinați și arcadele catenare. Unul dintre ofertele mai puțin cunoscute ale lui Gaudí din Barcelona, acest sit UNESCO Patrimoniu Mondial așteaptă în Santa Coloma de Cervelló, la 23 km sud-vest de Barcelona.


Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana (Palatul Muzicii Catalane) este unul dintre puținele situri UNESCO Patrimoniu Mondial din Barcelona care nu sunt proiectate de Gaudí! Sala de muzică, construită de arhitectul Lluís Domènech I Montaner la începutul secolului XX, este una dintre cele mai bune reprezentări ale stilului art nouveau din Barcelona. Spectaculoasă atât în interior cât și în exterior, este singura sală de concerte din Europa cu interiorul iluminat numai de lumina naturală, pereții și tavanul fiind împodobiți cu minunate lucrări de artă.


Echipa Omnis vă dorește o vacanță de neuitat în Barcelona și nu uitați să asigurați familia și prietenii pentru a evita evenimente neprevăzute care să vă strice vacanța.