Permisele de conducere eliberate de R. Moldova și Grecia vor fi recunoscute reciproc

Republica Moldova și Republica Elenă vor recunoaște reciproc permisele de conducere eliberate în cele două state. Un acord în acest sens a fost aprobat la 26 iunie de către Guvernul țării noastre. 

Mobilitate fără bariere

Această decizie aduce vești excelente pentru cetățenii moldoveni și greci care doresc să călătorească, să locuiască sau să muncească în cele două țări. Cetățenii din ambele țări vor putea circula liber, fără bariere birocratice și fără a mai susține teste suplimentare.

Până în prezent, Republica Moldova mai are semnate acorduri similare cu Spania, Italia, Lituania, Turcia și Israel. De asemenea, în proces de discuție sunt cele cu Azerbaidjan și Franța.

Siguranță și confort

Reamintim conducătorilor auto că prin intermediul platformei noastre, OMNIS, pot achiziționa ușor și convenabil documentele necesare precum Cartea Verde și Rovinieta. Aceste documente sunt importante pentru a asigura conformitatea legală în timpul călătoriilor cu mașina. În plus, OMNIS oferă și posibilitatea de a achiziționa asigurări medicale de călătorie.