12 Atracții turistice de top în Grecia

1 Acropolis, Atena

Considerat simbolul Atenei și al Greciei și al civilizației occidentale, Acropola este o movilă stâncoasă care se ridică în inima Atenei moderne și este încoronată de trei temple magnifice din secolul al V-lea î.Hr. Cea mai cunoscută și cea mai distinctivă este Partenonul, constituit inițial din 58 de coloane care susțin un acoperiș și sunt decorate cu pedante ornamentate și cu un friză. Asa numitul Promenada arheologică este o pasarelă de două și jumătate de kilometru, care înconjoară piciorul Acropolei și o conectează la celelalte atracții principale ale orașului – Agora Antică, Forum RomanKerameikos, si Templul lui Zeus.

2 Muzeul Acropole, Atena

Deschis în 2009, Muzeul Acropolei este acum una dintre atracțiile turistice cele mai vizitate din Atena. Proiectat de arhitectul elvețian Bernard Tschumi, acesta este o structură ultramodernă de sticlă și oțel, cu spații de expunere ușoare și aerisite, construite special pentru a afișa descoperiri vechi din Acropole. Cele mai bune lucruri de văzut aici includ secolul al VI-lea î.Hr. Moschophoros (statuia unui tânăr care poartă un vițel pe umeri), cariatide (sculpturi de figuri feminine care au ridicat Erechtheionul) și extrem de controversate Marmură din Parthenon. De la terasa cafenele-restaurant a muzeului, vă puteți bucura de vederi uimitoare ale Acropolei.

3 Santorini

Cel mai dramatic dintre toate insulele grecești, Santorini este cel mai bine cunoscut pentru orașele de pe stâncă Fira și Oia, care se află pe coasta de vest, cu vedere la caldera adâncă, albastră marină. Realizate din clădiri cubice tipice cicladice, multe dintre ele fiind transformate în hoteluri de tip boutique cu bazine infinite, Fira și Oia sunt considerate destinații romantice, populare pentru nunți și luna de miere. Lucrurile de făcut includ plajă și înot la plajele de nisip vulcanic negru de pe coasta de sud și de est și vizitarea sitului arheologic al Akrotiri, o așezare minoică antică îngropată sub lavă după erupția vulcanică care a creat caldera, în urmă cu 3600 de ani. Insula are un aeroport și este deservită de feriboturi și catamarane din portul Atenei, Piraeus.

4 Mykonos

Destinația insulă cea mai plină de farmec din Grecia este Mykonos. Activitățile de după-întuneric se desfășoară pe orașul Mykonos, notat pentru hoteluri de tip boutique șic, restaurante clasice de fructe de mare și locații de muzică live. Alte atracții includ Paraportiani (o biserică cu vopsite în orașul Mykonos) și numeroase plaje nisipoase de-a lungul coastei de sud a insulei (servite atât cu autobuzul, cât și cu taxiul din orașul Mykonos). Insula este deosebit de populară cu celebrități internaționale. Mykonos are un aeroport și este conectat prin feribot și catamaran la portul Atena, Piraeus și Rafina.

5 Delphi

Pe continentul grecesc, Delphi este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Construit pe pantele inferioare ale Muntelui Parnassus, cu vedere spre o râu dramatică, situl era sacru pentru vechii antici, care veniseră aici pe pelerinaje pentru a se închina lui Apollo (dumnezeu de lumină, profeție, muzică și vindecare) și pentru a cere consiliere de la Oracle . Este alcătuită din ruinele rupte ale numeroaselor temple, un teatru și un stadion, datând din secolul al VIII-lea î.H. și secolul al II-lea d.Hr. În apropiere se află Muzeul arheologic al Muzeului Delphi, prezentând o colecție impresionantă de descoperiri de pe site. Delphi se află la 180 de kilometri nord-vest de Atena.

6 Meteora Manastiri

Unul dintre cele mai neobișnuite lucruri de văzut în Grecia trebuie să fie Câmpia Tesaliei, unde bordelurile stâncoase stâncoase sunt acoperite de mănăstirile vechi de secole ale Meteoriei. Pe lista patrimoniului mondial UNESCO, șase din lista mănăstiri sunt deschise publicului. Trebuie să urcați câteva zboruri de trepte de piatră sculptate în stânci pentru a ajunge la fiecare mănăstire, iar înăuntru veți găsi lumânări strălucitoare, icoane religioase, fresce bizantine și tămâie arzătoare. Orarul de funcționare variază, iar pentru a vedea toate cele șase mănăstiri, trebuie să petreceți cel puțin o zi în zonă. Cel mai apropiat oraș este Kalambaka.

7 Orașul din Rhodos

Situat pe Marea Egee, aproape de Turcia, Rhodes este cea mai mare insulă din Dodecanese. Capitala sa, numită de UNESCO, orașul Rhodos, este una dintre destinațiile turistice de top din Grecia. Este închis de un sistem impresionant de fortificație, inclusiv turnuri și porți monumentale construite de Cavalerii Sf. Ioan după ce au preluat controlul insulei în secolul al XIV-lea.Strazile pietruite fără masă ale orașului vechi sunt o bucurie de explorat pe jos. Atracțiile din apropiere includ frumosul oraș de coastă Lindos și Marmaris pe coasta turcească, care poate fi vizitat de barca de excursii. Rhodos este deservit de un aeroport, precum și feriboturi regulate de la portul din Atena, Piraeus.

8 Orașul Corfu

Pe Marea Ionică, în largul coastei de vest a Greciei continentale, Corfu este una dintre cele mai vizitate destinații insulare ale țării. Capitala, orașul Corfu, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, datorită arhitecturii italiene elegante – a fost condusă de venețieni timp de mai multe secole. Explorați străzile sale romantice cu pietoni numai pentru a descoperi două cetăți din secolul al XVI-lea, precum și arțadele Liston, aliniate de cafenelele de modă veche. Orașul Corfu este o bază de charter populară pentru yachturile care navighează cu barcile de la Ion și cu excursiile oferind excursii de vizitare la Saranda și Butrint în apropiere de Albania. Corfu este servit de un aeroport și feriboturi de la Igoumenitsa și Patras pe continentul grecesc. Vara, feriboturile de la Ancona și Veneția se opresc și aici.

9 Samaria Gorge

Pe insula Creta, cheiul Samaria este o atractie de top pentru iubitorii de mare in aer liber. Măsoară 16 kilometri în lungime și, în cel mai îngust punct, de numai patru metri lățime, trece de la Omalos (1.250 metri) în Munții Albi până la Agia Roumeli, pe Marea Libiei. În funcție de nivelul de fitness, va dura cinci până la șapte ore. Este abruptă în părți și stâncoasă, deci trebuie să purtați pantofi de drumeții și să transportați multă apă. Cheile se află în interiorul Parcul Național Samaria, și se află pe lista experimentală UNESCO. În timpul verii, tururile organizate pleacă din Chania și Rethymnon.

10 Nafplio

Adesea citată drept cel mai frumos oraș al Greciei, Nafplio este o destinație populară de weekend pentru ateneenii bogați. Construit pe o peninsulă mică, pe coasta de est a Peloponezului, a devenit prima capitală a Greciei moderne în 1828, înainte ca Atena să preia în 1834. Orașul vechi fără autovehicule este plin de vile neoclasice și biserici mândre și este trecut cu vederea de către secolul al 18-lea Cetatea Palamidi. Atracțiile din apropiere includ TirintTeatrul Epidaurus, și Corintul antic.

11 Zagorohoria și Ruinele antice din Kassope și Nikopolis

În Munții Pindus din Epirus, în nord-vestul Greciei, aproape de Ioannina, regiunea îndepărtată a orașului Zagori este cunoscută pentru peisajele sale uimitoare dramatice, străbătute de căile de drumeții. Aici veți găsi Zagorohoria, aproximativ 46 de sate vechi de piatră, dintre care cele mai cunoscute sunt Papingo și Monodendri, în cazul în care cabane tumbledown au fost restaurate pentru a fi utilizate ca case de vacanță și hoteluri tradiționale complet cu mobilier de epocă și seminee deschise. Principala atracție a orașului Zagorohoria este călătoria pe jos Vârful Vikos, dar alte lucruri de făcut în zonă includ ciclism montan și parapantă, precum și canionarea și rafting pe cheiul Voidomatis.

Puțin mai îndepărtat, arhiereii se vor bucura de o vizită în orașul antic Kassope, unul dintre cele mai bune exemple ale unui oraș construit în conformitate cu modelul de rețea al unui plan hipodamian. În anul 31 î.en, Kassope a fost abandonat, iar locuitorii săi au stabilit în cele din urmă o așezare Nikopolis. Astăzi, vizitatorii pot explora Muzeul Nikopolis afisand aici descoperiri din ruinele vechi ale orasului si cimitirul.

12 Salonic

Cu vedere spre Marea Egee în nordul Greciei, Salonicul este cel de-al doilea oraș ca mărime din țară după Atena. Fondată în 316 î.Hr., datorită poziției sale apropiate atât Bulgariei, cât și Turciei, ea a fost întotdeauna o răscruce de drumuri de diferite culturi și religii. Principalele sale atracții turistice sunt listate de UNESCO Biserici bizantine, dar există și mai multe monumente romane (inclusiv Arcul triumfal al lui Galerius și secolul al IV-lea rotondă), secolul al XV-lea Turnul alb pe malul mării, și un excelent Muzeul Bizantin.