În atenția beneficiarilor de asigurare RCA

Comisia Națională a Pieței Financiare informează proprietarii de autovehicule – beneficiari de asigurare RCA – că au responsabilitatea de a anunța asigurătorul în cazul înstrăinării vehiculului (vânzare, donație, schimb etc.).

Este important să informați asigurătorul RCA că nu mai dețineți în proprietate mijlocul de transport asigurat, deoarece, doar în acest mod, aveți posibilitatea fie de a cesiona (transmite) drepturile contractuale de asigurare obligatorie RCA noului proprietar, fie de a rezoluționa (desființa) contractul existent.

Astfel, dacă decideți să rezoluționați contractul ca urmare a înstrăinării autovehiculului, aveți oportunitatea să recuperați o parte din banii plătiți pe prima de asigurare, doar cu condiția că nu a fost achitată sau nu este datorată nicio despăgubire pentru accidente produse din vina asiguratului, care au avut loc în perioada de valabilitate a contractului RCA.

Important: chiar dacă are loc înstrăinarea vehiculului fără informarea asigurătorului RCA și se produce un accident din vina persoanei care a achiziționat mijlocul de transport, compania de asigurări poartă răspundere în baza contractului RCA încheiat cu fostul proprietar.

SURSA: https://www.cnpf.md/ro/in-atentia-beneficiarilor-de-asigurare-rca-6307_93574.html