Permisele de conducere din Republica Moldova și Spania vor fi recunoscute reciproc

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc, conform unui nou acord aprobat de Executiv. Această decizie vine ca un beneficiu major pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc între cele două țări, eliminând obstacolele birocratice și facilitând conversiunea permiselor fără a necesita examene suplimentare.

Acest acord elimină necesitatea susținerii examenelor teoretice sau practice pentru cetățenii care doresc să își convertească permisele de conducere. Astfel, mobilitatea între Republica Moldova și Spania devine mult mai facilă și mai rapidă.

Alte acorduri internaționale semnate de Republica Moldova

Până în prezent, Republica Moldova a semnat patru tratate pentru conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere cu Israel, Turcia, Lituania și Italia. De asemenea, există o declarație de intenție cu Germania pentru transcrierea permiselor de conducere, demonstrând angajamentul țării de a facilita mobilitatea cetățenilor săi la nivel internațional.

***

OMNIS este prima aplicație din Republica Moldova care îți centralizează toate asigurările direct în telefonul mobil! 

Prin OMNIS, utilizatorii pot achiziționa online asigurări medicale de călătorieRCACarte Verde, rovinieta și vinieta pentru Republica Moldova, și pot plăti taxele de drum

Aplicația oferă, de asemenea, notificări pentru documentele și asigurările aproape de expirare, asigurându-se că ești mereu la zi. Descarcă OMNIS din Google Play sau App Store și bucură-te de toate aceste facilități direct din palma ta!