Permisele de conducere eliberate în Moldova și Albania au fost recunoscute reciproc

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Albania vor fi recunoscute reciproc, după ce Cabinetul de miniștri a aprobat pe 5 iunie curent, un acord în acest sens.

Scopul principal al acestui acord este de a simplifica procedurile de conversie a permiselor de conducere pentru toți titularii, indiferent dacă aceștia provin din Republica Moldova sau din Republica Albania. Acest lucru include, de asemenea, titularii de permise de conducere valabile cu permise de ședere din Moldova și Albania, pe bază de reciprocitate.

Ce înseamnă acest lucru pentru cetățenii Republicii Moldova și pentru cei ai Republicii Albania? Ei bine, în primul rând, acest acord le oferă dreptul de a-și converti permisele de conducere fără a mai fi necesar să parcurgă procesul obositor de școlarizare și de susținere a examenelor teoretice și practice. Aceasta înseamnă că costurile asociate acestor proceduri devin o povară de trecut, facilitând astfel mobilitatea și integrarea șoferilor între cele două țări.

Până în prezent, Republica Moldova mai are semnate acorduri similare cu Spania, Italia, Lituania, Turcia și Israel. De asemenea, în proces de discuție sunt cele cu Azerbaidjan și Franța.

Pentru automobiliștii care călătoresc în Albania, există și alte aspecte importante de luat în considerare pentru o călătorie sigură și fără griji. Prin intermediul platformei noastre, OMNIS, aceștia pot achiziționa ușor și convenabil documente esențiale precum Cartea Verde și Rovinieta pentru traversarea rutelor din Albania. Aceste documente sunt cruciale pentru a asigura conformitatea legală în timpul călătoriilor cu mașina. În plus, OMNIS oferă și posibilitatea de a achiziționa asigurări medicale de călătorie, asigurând că automobiliștii sunt protejați în caz de orice urgență medicală în timpul călătoriei lor.