Două birouri de înmatriculare a mașinilor își sistează activitatea. Care sunt acestea

Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat recent închiderea birourilor de înmatriculare a vehiculelor și documentare a conducătorilor auto din orașul Vulcănești și localitatea Varnița (raionul Anenii Noi). Această măsură face parte din eforturile continue de optimizare a resurselor și îmbunătățire a serviciilor oferite cetățenilor.

Alternative pentru serviciile de înmatriculare și documentare

Pentru cei afectați de această schimbare, există alternative:

  • Rezidenții din orașul Vulcănești sunt îndrumați să se adreseze Secției de înmatriculare vehicule și documentare a conducătorilor auto din Cahul, situată pe strada Prospectul Republicii, 24 G.
  • Pentru cei din localitatea Varnița și alte zone din partea stângă a Nistrului, serviciile pot fi accesate la oficiul de înmatriculare vehicule și documentare a conducătorilor auto din Anenii Noi, localizat în satul Ruseni (sediul S.R.L. „Transpremium Test”). 

Ridicarea documentelor inițiate

Important de menționat este că documentele a căror procesare a fost inițiată înainte de închiderea birourilor pot fi ridicate de la noile locații asignate, respectiv Cahul pentru solicitările din Vulcănești și Anenii Noi pentru cele din Varnița, până la data de 04.05.2024.

Simplificarea procedurilor de înmatriculare

În martie 2024, Executivul a simplificat semnificativ procedura de înmatriculare a vehiculelor. Prin noile modificări, numărul de vizite necesare la ghișeu a fost redus, eliminându-se necesitatea unui șir de acte anterior obligatorii și extinzând accesul la documentele disponibile prin platforma MConnect.

Asigurări auto disponibile prin OMNIS

Aplicația OMNIS vine în sprijinul șoferilor oferind și opțiuni de asigurare flexibile și accesibile. Utilizatorii pot alege să-și perfecteze polița de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), să procure Cartea Verde și rovinieta sau să achite taxa de drum. În plus, aplicația permite gestionarea și reînnoirea polițelor direct de pe dispozitivul mobil, asigurând o experiență simplă și eficientă, fără a fi necesară deplasarea la sediul unei companii de asigurări. Simplu și rapid!