Ghid: Ce să fac dacă am plătit greșit Taxa de drum?

Dacă ai realizat o plată greșită pentru taxa de drum în Republica Moldova, de exemplu, ai achitat taxa destinată automobilului în locul celei pentru autocamion, iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a corecta situația și ați returna banii. 

1. Efectuează plata corectă

Primul pas este să efectuezi corect plata pentru categoria vehiculului tău. Aceasta va servi ca bază pentru amânarea plății inițiale greșite.

2. Mergi la FISC

După realizarea plății corecte, trebuie să te deplasezi fizic la oficiul fiscal la care ești atribuit conform vizei de reședință. Este necesar să ai la tine următoarele documente:

  • Pașaportul tehnic al mașinii
  • Buletinul de identitate
  • Raportul tehnic al mașinii
  • IBAN-ul pentru returnarea banilor

3. Verificarea și restituirea

La FISC, va fi efectuată o verificare a documentelor tale și, dacă totul este în ordine, vei putea redacta o cerere pentru restituirea sumelor plătite greșit.

4. Informații suplimentare

Este recomandat să contactezi FISC-ul în avans pentru a afla la ce birou trebuie să te prezinți și care sunt zilele de primire a cetățenilor.

De ce nu se pot anula plățile prin MPay?

Plățile odată efectuate și transferate prin intermediul serviciilor de plată online, cum ar fi OMNIS, nu pot fi anulate. Acest lucru este menit să prevină fraudele, unde un plătitor ar putea beneficia de servicii și apoi să solicite anularea plății. Restituirea plăților greșite este responsabilitatea exclusivă a beneficiarului plății, nu a intermediarilor de plată.

Resurse suplimentare

Pentru mai multe informații și pentru a găsi oficiul fiscal teritorial la care trebuie să te adresezi, vizitează Oficiile Fiscale Teritoriale.

Drum bun!