Reguli mai stricte de acces în Aeroportul Chișinău: tot ce trebuie să știți

Începând cu 1 mai 2024, Aeroportul Internațional Chișinău va implementa un nou set de reguli de acces, în scopul de a optimiza fluxul de pasageri și a asigura securitatea maximă. 

Noile reguli de acces la Aeroportul Internațional Chișinău sunt concepute pentru a facilita un mediu mai organizat și mai sigur pentru toți călătorii. În acest sens, accesul în terminalul aeroportului va fi permis exclusiv pasagerilor, personalului aeroportuar aflat în serviciu și membrilor echipajelor aeriene, toți fiind obligați să prezinte permisele de acces corespunzătoare.

Pasagerii vor putea intra în incinta aeroportului doar pe baza biletului și a documentului de călătorie, care vor fi verificate de către reprezentanții administrației aeroportuare înainte de a proceda la înregistrarea la rută. 

După efectuarea check-in-ului, pasagerii vor trece printr-un control de securitate riguros, urmat de controlul vamal și apoi vor fi direcționați către sala de așteptare.

Pentru a evita ambuteiajele și pentru a fluidiza traficul în fața terminalului, se recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de ora programată a zborului. Această măsură este vitală pentru a permite un flux constant și organizat al pasagerilor și pentru a preveni întârzierile posibile la îmbarcare.

Autoritățile susțin că, măsurile de securitate vor fi întărite, inclusiv prin suplinirea numărului de polițiști de frontieră și utilizarea sporită a echipamentelor de control și a echipajelor canine specializate. 

Călătorii din Republica Moldova care se pregătesc pentru deplasări internaționale, pot achiziționa asigurări de călătorie prin intermediul aplicației OMNIS. 

Indiferent de destinație sau de natura călătoriei, fie că este vorba de afaceri, turism sau sport, OMNIS simplifică procesul de obținere a asigurărilor de călătorii. Prin intermediul aplicației, clienții pot alege dintr-o gamă variată de opțiuni, asigurându-se că sunt protejați în orice colț al lumii. Această facilitate vine în completarea măsurilor de siguranță din aeroport, asigurând o călătorie nu doar sigură, dar și bine pregătită, fără griji suplimentare.

***

OMNIS este prima aplicație din Republica Moldova care îți centralizează toate asigurările direct în telefonul mobil! 

Prin OMNIS, utilizatorii pot achiziționa online asigurări de călătorie, RCA și Carte Verde, rovinieta și vinieta pentru Republica Moldova, și pot plăti taxele de drum. 

Aplicația oferă, de asemenea, notificări pentru documentele și asigurările aproape de expirare, asigurându-se că ești mereu la zi. Descarcă OMNIS din Google Play sau App Store și bucură-te de toate aceste facilități direct din palma ta!